Housut


Omat housut



Toisinkuin paitani kanssa, housujen mallin valinta oli haastavaa, koska olisin ihan hirveästi halunnut toteuttaa kaikki ideani. Lopulta päädyin klassisiin mustiin suoriin housuihin, sillä ajattelin, että niiden kanssa saisi luotua monta erilaista asua. En kuitenkaan halunnut niiden olevan aivan tavalliset, joten siksi päätin lisätä sydämenmuotoiset takataskut!


Kaavoittamisen kanssa valitsin käyttää valmiskaavaa, ajan säästämiseksi. Löysin lähes täydellisen kaavan Suuri Käsityö-Lehdestä, pieniä muutoksia vyötäröllä oli tehtävä. Ja toki vaihdoin taskut sydämenmuotoisiksi. 


Ennen kuin lähdin leikkaamaan kaavoja, piirsin takataskusta kaavan ja tein siitä kokeilun. Kokeilun perusteella päädyin pidentämään alavaraa. Varsinaiseen taskuun en myöskään ommellut päällitikkauksia.


Tässä kuva leikkuusuunnitelmasta.


Päädyin siirtämään taskun palan taloudellisempaan kohtaan, joka ei ylemmässä kuvassa näy.


Palat leikattuina. Kuvassa näkyy myös sivusaumaan lisättävät taskut, jotka jätin sovituksen jälkeen pois, sillä ne eivät istuneet hyvin.

 
Seuraavaksi ompelin sivusaumat, yhdistin lahkeet ja lisäsin vetoketjun.

 
Ennen tukikankaan kiinnittämistä vyötärökaitaleelle, kokeilin pienelle palalle erilaisia tukikankaita. Päädyin valitsemaan vasemmalta katsottuna toisen tukikankaan.

 

Sovituksessa päätin, että haluan vyötärökaitaleen menevän suunnitelmasta poiketen eritavalla.

 

Sovituksen jälkeen laskin vyötäröä takaa, ja kiinnitin vyölenkit.


 

Seuraavaksi kiinnitin vyötärökaitaleen ja huolittelin lahkeet. Lahkeissa käytin pikeeraus-konetta.


  
Taskujen kiinnityksen jätin viimeiseksi, sillä koin, että ne on siten helpoin saada oikeille paikoille. 


Valmista!

Taso- ja poikkileikkauskuvat:





Työjärjestys:

1. Huolittele palat
2. Ompele sisä- ja sivusaumat
3. Ompele haarasaumat
4. Kiinnitä vyötärökaitaleen tukikangas ja 
ompele siihen taitos
5. Sovitus
6. Lisää vetoketju
7. Apukiinnitä vyönlenkit
8. Kiinnitä vyötärökaitale
9. Sovitus
10. Huolittele lahkeet
11. Kiinnitä takataskut

Hintalaskelmataulukko:


Pesuohjeet:


Itsearviointi:

Olen tyytyväinen lopputulokseen! Pidän erityisesti takataskuista, sillä ne eivät ole liian pistävät, mutta kiva yksityiskohta, kun sen huomaa. Taskujen lisäksi, pidän valitsemastani kankaasta, se tuntuu mukavalta päällä ja on tarpeeksi tumma. Kangasta valitessani kiinnitin erityisesti huomiota siihen, että kangas on varmasti tarpeeksi tumma musta, eikä harmahtava tai sinertävä. Positiivisten juttujen lisäksi, housuissa on yksi asia josta en pidä. Vetoketju on huono ja aukeaa päällä pitäessä, tulen sen tulevaisuudessa aivan varmasti vaihtamaan. 
Mielestäni ompelujälki näyttää myös hyvältä. Jos tekisin housut uudelleen, lisäisin eteenkin taskut sekä madaltaisin vyötäröä hieman. 

































 













Kommentit