Työssäoppiminen ompelimokorjaamossa


Työssäoppiminen ompelimokorjaamossa 


Meillä alkoi tammikuussa työssäoppiminen aina joka maanantai kevääseen asti. Aloitin aluksi Anin Soppi nimisessä ompelimokorjaamossa, mutta huhtikuussa jouduin vaihtamaan sieltä pois. Ani oli todella mukava ja viihdyin siellä hyvin, mutta hänellä ei riittänyt antaa mulle tarpeeksi tekemistä. Lähinnä vaan purin takeista vetoketjuja, jotka hän sitten itse korjasi. Pääsin kyllä katsomaan miten se tapahtuu, mutta käytännön kokemusta en saanut. Siivoilin myös hyllyjä ja muuta vastaavaa. Vaihdoin Ompelimo Paju nimiseen ompelimoon ja olen päässyt siellä nyt onneksi tekemään vähän enememän. Tietysti sielläkin purkanut paljon kaikenlaista, mutta se on ihan kivaa.


 Anin Soppi 

Tälläistä reppanaa pääsin auttamaan, tästä kuvasta se ei juuri erotu, mutta irroneen pään lisäksi nuken vartalo oli äärimmäisen hapertunut.


En muistanut ottaa yhtäkään kuvaa kaavoitusvaiheesta, mutta tein ensin kaavat neulaamalla kaavapaperia nuken päälle ja leikkasin sitten sen mukaan nuo palat. Olisin itse tehnyt ihan alusta asti uudestaan, siten että olisin poistanut aiemman vartalon kokonaan, mutta Anin mielestä oli parempi vain tehdä päälle uusi joka sitten pysyy kiinni kuminauhojen avulla.


Tälläinen siitä sitten tuli :) Ihan hyvä mielestäni siihen nähden, etten ole aiemmin koskaan tehnyt mitään vastaavaa enkä saanut mitään ohjeistusta.


Valmistin vauvalle vielä vaaleanpunaisen asun asiakkaan toiveen mukaisesti


Ompelimo Paju





Tein tosi paljon erilaisten housujen lahkeiden lyhennyksiä.




Jotain perus paikkojen korjauksia.


Tein sinne silitysraudalle uuden päällisen.



Yksiin housuihin piti lisätä tota nauha juttua lyhennyksen jälkeen.



Tästä paidasta olen poistanut hihat.


 Taskupussin korjaus.




Samojen housujen etutaskun korjaus. Tää asiakas halusi päästä mahdollisimman halvalla.

Näyttötyö

Lopuksi pääsin näyttönä korjaamaan hameen, josta piti poistaa vetoketju, suurentaa vähän, tehdä uusi pidempi vuori ja laittaa vyötäröön kuminauha. Tein hameen omatoimisesti ilman ohjeistusta, toki välillä aina varmistin, etten tee mitään tyhmää.


Tässä lähtötilanne.


Aloitin vyötärökaitaleen, sekä lisäpalojen leikkaamisella. 


Tässä ne nyt sitten on. 
 

Tein uuden vuorin jostain vanhasta vuoresta joka löytyi Päivin varastoista.


Kiinnitin vyötärökaitaleen.


Lisäsin vanhan lapun takaisin ja lisäksi kiinnitin henkarinauhat.


Valmis!




















 












 

Kommentit